Visa era anställda uppskattning genom att…

…ge bort genomtänkta företagspresenter vid jul. Arbetsåret har förmodligen haft upp och nedgångar och med dig på berg- och dalbanan har dina anställda suttit. De har drivit företaget framåt med sin handplockade kompetens, sin passion och sin tid. Visa din tacksamhet och ge bort lite julgåvor i år!

Behåll dina anställda och värva fler

Om du inte visar generösa drag, eller visar att du bryr dig – så kommer dina anställda droppa av en efter en. Och det blir inte lättare sen heller. För ryktet kommer sprida sig om att du är en sniken och tråkig chef. Gör dig själv tjänsten att ge bort genomtänkta julgåvor och gör dina anställda glada.

Vad vill anställda få i julgåva? Helt ärligt?

Vad vill dina anställda ha? En studie visar att de helst vill ha gåvokort. Vad det beror på är förmodligen på grund av dessa faktorer:

  • Du som chef eller ni som ledargrupp kanske inte känner era anställda på ett personligt plan – helt normalt.
  • Era anställda vill få något de faktiskt vill ha och kan använda – helt naturligt.
  • Era anställda vill hålla en distans till jobb och fritid, det vill säga: de vill inte få personliga presenter från sin chef – helt okej.
  • Era anställda vill inte kräva för mycket av dig eller er.

Alla fyra faktorer är lika rimliga. Men med det sagt så är det långt ifrån majoriteten som känner på det här viset. Många skulle förmodligen uppskatta en gosig tröja, en färgglad mugg eller en användbar Powerbank för krissituationer.

Så, vad för slags företag är ni?

Är ni ett “omfamnas efter helgen”-kontor eller “vilket fint väder vi fick idag”-kontor? Den förstnämnda skulle nog gärna ta emot en personlig tröja och den andra ett gåvokort.

Se över denna frågeställning så att ni inte trampar någon på tårna eller gör någon obekväm.

Om du kan besvara den frågan så är du på god väg att hitta den perfekta och genomtänkta presenten till dina älskade medarbetare och anställda!