Julklappstestet: Din guide för den ultimata julgåvan

Det är inte alltid så lätt att veta vad folk vill ha eller behöver i julklapp, inte minst anställda. Men som tur är så finns knep som leder dig på rätt spår – och vi har knåpat ihop det ultimata julklappstestet. Nu kör vi!

Julklappstestet

Ta dig tid att resonera, spekulera och skriv ner svar på följande frågeställningar. Era fantastiska anställda förtjänar det allra bästa!

Varför vi frågar? Jo, för att anställda i en viss bransch har sökt sig dit av en anledning. Det guidar dig på vägen att avgöra vad dina anställda värdesätter och intresserar sig för.

Är ni ett kaffekompani? Då är kanske en kaffekvarn en kul idé. Är ni ett gym? Köp vattenflaskor! Du förstår vart vi vill komma.

Lägg ner lite omtanke på gåvan

Det är lätt att köpa på sig första bästa present. Men om ert företag är i behov av marknadsföring så kan du ta tillfället i akt.

Genom att beställa ett stort antal julgåvor med er stiliga logga på – så ger du bort din uppskattning samtidigt som du ger varumärket en automatiserad marknadsförings-boost. Toppen!

Beroende på den summa ni är villiga att lägga ner på julgåvorna, så förändras den lämpligaste presenten. Såklart! Ett gåvokort exempelvis kan passa alla – då det kommer i alla prisklasser. Innehållet kan sedan dina uppskattade anställda välja själva.

Välj gåvor anpassade efter era anställda

Det vill säga: Hur är känslan på kontoret? Att ge bort köksredskap till ett helt kontor där bara hälften är matlagningsintresserade, kanske inte är en hit.

Men varför sker det misstaget? Jo, för att du antar att ni är närmare än vad ni egentligen är. Anta inte någons intresse, utan känn av om ni är ett “Omfamna efter helgen”-kontor eller ett “Vädersnack” – kontor. Det avgör hela dealen!

Ett gåvokort eller paraplyn med er logga på är ett säkert kort, om du känner att ni är mer på bekant-planet.